Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

Data intrarii in vigoare: 01.12.2014

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de catre SC FLEXPRESSO SRL prin intermediul site-ului www.flexpresso.ro, www.alfreo.ro sau magazin.alfreo.ro catre Cumparator/Utilizator si pot fi modificate fara a fi necesara anuntarea in prealabil a Cumparatorilor/Utilizatorilor, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti Cumparatorii/ Utilizatorii.

1. DEFINITII

Termenii folositi in prezentul document vor avea, daca din context nu rezulta altfel, urmatoarele semnificatii:

„Vanzator” – Societatea Comerciala FLEXPRESSO SRL, avand sediul social in Craiova, Str. Bariera Valcii, Nr.78, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J16/1163/2011, cod de inregistrare fiscala 28661428, Atribut fiscal: RO.

„Cumparator” – reprezinta persoana fizica sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face cont in site si efectueaza o Comanda.

„Utilizator” – reprezinta persoana fizica sau persoana juridica care are sau obtine acces la Continutul Site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre SC FLEXPRESSO SRL (electronic, telefonic etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre SC FLEXPRESSO SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

„Cont” – Sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator/Utilizator si istoricul acestuia in Site (Comenzi, facturi etc.).

„Produse” – reprezinta espresoare (masini de producere a cafelei), cafea boabe, cafea macinata si monodoze de cafea, precum si alte produse complementare: zahar, paletine, pahare din plastic sau hartie, cesti, lingurite etc. ambalate sub diverse forme si in diverse gramaje sau cantitati, produse si/sau comercializate de catre SC FLEXPRESSO SRL, aflate in Oferta Comerciala (Oferta) a acestuia.

„Unitatea de Ambalare” – reprezinta norma sau numarul de unitati per ambalaj, specifica fiecarui Produs, asa cum este definita in Oferta Comerciala a SC FLEXPRESSO SRL si specificata in formularul de Comanda.

„Oferta Comerciala” (Oferta) – reprezinta totalitatea Produselor pe care SC FLEXPRESSO SRL le comercializeaza cu modificarile, adaugirile sau renuntarile efectuate periodic de SC FLEXPRESSO SRL, si care este disponibila la data Comenzii Cumparatorului.

„Pret” sau „Preturi”– inseamna valoarea (valorile) la care Produsele sunt comercializate de catre SC FLEXPRESSO SRL si achizitionate de Cumparator, asa cum sunt ele afisate in site la data comenzii, in conformitate cu politica SC FLEXPRESSO SRL. Acestea includ TVA.

„Comanda” – reprezinta un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului prin intermediul Site-ul intentia de a achizitiona produse din Site, Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele solicitate de Cumparator si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si sa faca plata acestora. Confirmarea comenzii va fi realizata de Vanzator prin trimiterea unui e-mail sau telefonic catre Cumparator. Rezervarea unui Produs accesand Site-ul nu reprezinta o Comanda daca nu este confirmata de Vanzator.

„Contract” – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si Cumparatorului, utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Continut

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor/Utilizatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului/Utilizatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre Cumparator/Utilizator.

„Drepturi de proprietate Intelectuala” (in cele ce urmeaza DPI) - reprezinta toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

„Site” – reprezinta domeniul www.alfreo.ro (magazin.alfreo.ro)

„Taxa de timbru verde” – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

„Specificatii” – reprezinta toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul mai sus mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (prin e-mail sau telefonic) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente:

a) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;

b) Specificatiile Cumparatorului (daca este cazul);

c) Termeni si conditii (acceptarea expresa a acestora).

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare telefonica sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Partile nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a) Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.

b) Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca Produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Toate informatiile folosite pentru descrierea /Produselor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea SC FLEXPRESSO SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

c) Comunicarea cu Vanzatorul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la Sectiunea „Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Site-ul si Continutul acestuia asa cum este definit la pct. „1. Definitii”, precum si logo-uri, insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea SC FLEXPRESSO SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al SC FLEXPRESSO SRL.

Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul Site-ului numai in scopuri personale si non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prezentul document (TERMENI SI CONDITII).

Cumparatorul/Utilizatorul are obligatia sa foloseasca Site-ul si Continutul acestuia numai in conformitate cu termenii si conditiile stipulate si numai in scopul exclusiv al cumpararii produselor prezentate in Site.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a Continutului Site-ului, cu exceptia afisarii pe un computer personal si imprimarea si/sau descarcarea doar in scop personal si non-comercial a anumitor informatii sau documente aflate in Site.

Orice Continut la care Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc se afla sub incidenta prezentului document (TERMENI SI CONDITII).

6. CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Utilizator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Utilizator cu privire la Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

7. COMANDA

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Cumparator/Utilizator.

SC FLEXPRESSO SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului/Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi, in cazul in care considera ca actiunile Cumparatorului/Utilizatorului ar putea prejudicia in vreun fel SC FLEXPRESSO SRL. Cumparatorul/Utilizatorul se poate adresa SC FLEXPRESSO SRL pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la restrictionarea accesului cestuia.

Pentru a efectua comenzi prin intermediul Site-ul este necesar sa va inregistrati, folosind date de identificare valide.

Preluarea comenzilor se face de luni pana vineri, intre orele 8,00÷17,00, iar comenzile lansate pe Site dupa ora 17,00 si in zilele libere vor fi procesate in prima zi lucratoare. Livrarile se fac in termen de 2÷7 zile lucratoare, de la data confirmarii comenzii de catre Vanzator.

Cumparatorul/Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului/Utilizatorului.

O comanda neconfirmata (telefonic sau prin e-mail) de Vanzator se anuleaza automat in 72 de ore.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator/Utilizator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului/Utilizatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese daca datele furnizate de catre Cumparator/Utilizator pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

8. FACTURARE-PLATA

Preturile Produselor afisate in cadrul Site-ului sunt exprimate in Lei si includ T.V.A..

In conditiile prevazute de lege, pretul Produselor incluse in categoria echipamentelor electrice si electronice afisat in Site include taxa de timbru verde.

Modificarea preturilor Produselor afisate pe site se poate face de catre SC FLEXPRESSO SRL in orice moment, fara o instiintare prealabila.

In cazul in care, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat in Site nu este real, SC FLEXPRESSO SRL va informa Cumparatorul asupra pretului corect.

Preturile Produselor comercializate prin intermediul Site-ului nu sunt valabile si pentru celelalte forme de vanzare practicate de SC FLEXPRESSO SRL.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul are obligatia de a actualiza ori de cat ori este nevoie datele din Contul sau.

Plata se va face cu numerar in momentul livrarii catre reprezentantul Vanzatorului sau curierului (ramburs).

9. LIVRARE PRODUSE

Livrarea Produselor se va efectua exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Livrarea Produselor se va face in adresa indicata de catre Cumparator.

Produsele se livreaza in limita stocurilor disponibile. Produsele comandate vor livrate la pretul afisat la data comenzii inregistrate, in limita stocurilor disponibile la data comenzii inregistrate.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Livrarea se va face prin intermediul firmelor de curierat rapid agreate de Vanzator sau direct de reprezentantii Vanzatorului in zilele stabilite de distributie pe traseul respectiv ale Vanzatorului. Produsele vor fi insoţite de factura fiscala in original emisa de Furnizor si de alte documente conform legislaţiei in vigoare.

Indiferent de modalitatea de livrare, Cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei. In cazul produselor ce beneficiaza de garantie, lipsa acestora generand neacordarea garantiei.

Produsele ce beneficiaza de garantie, conform legislatiei in vigoare la data comercializarii, sunt identificate in Certificatul de garantie pe baza denumirii comerciale si a numarului unic de serie. Garanţia acordata produsului incepe cu data facturarii de catre Vanzator catre Cumparator.

Transportul va fi:

a) GRATUIT - daca livrarea se va face direct de reprezentantii SC FLEXPRESSO SRL in zilele stabilite de distributie pe traseul respectiv;

b) GRATUIT - daca livrarea se va face prin intermediul firmei de curierat „Urgent Cargus” in localitatile aflate in reteaua „Urgent Cargus” la achizitionarea a minim 4 cutii continand 24 monodoze de cafea sau o cutie continand 150 monodoze de cafea sau un espresor „Alfreo Minnie”;

c) GRATUIT pana in localitatea din reteaua „Urgent Cargus”, clientul urmand sa achite doar contravaloarea kilometrilor suplimentari fata de cea mai apropiata localitate din reteaua „Urgent Cargus” - pentru livrarile in localitatile aflate in afara retelei „Urgent Cargus” si la achizitionarea produselor in cantitatile precizate la punctul b);

d) contravaloarea transportului (20 lei, TVA inclus) + contravaloarea kilometrilor suplimentari (daca este cazul) - pentru toate celelalte comenzi efectuate pe site care nu indeplinesc cel putin una din conditiile enumerate mai sus.

Costurile aferente transportului se vor evidentia separat pe factura.

Produsele se vor livra si plati utilizand modalitatea aleasa de dumneavoastra la efectuarea comenzii. Produsele se afla in ambalajul original al producatorului, in termenele de valabilitate, sunt absolut noi si nu prezinta semne de deteriorare.

Se recomanda pastrarea ambalajelor originale produselor ce beneficiaza de garantie. In caz contrar, Cumparatorul va suporta valoarea ambalajului necesar livrarii espresoarelor dupa efectuarea operatiunilor de service determinate de culpa acestuia si, in toate cazurile, in perioada de postgarantie.

Recepţia Produselor se efectueaza de Cumparator la primirea acestora. Din momentul efectuarii recepţiei si primirii Produselor, toate riscurile deteriorarii, dispariţiei sau distrugerii Produselor se transmit Cumparatorului.

Reclamatiile cantitative, calitative sau de diferente de pret se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris Vanzatorului, in ziua primirii Produselor.

Alte conditii:

 • Se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.
 • Nu se accepta la retur Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobituri, zgarieturi sau care nu respecta termenii de garantie.
 • Nu se accepta la retur marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.
 • Nu se primesc coletele cu ramburs.
 • Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi imparita astfel: de la client catre SC FLEXPRESSO SRL - plata va fi efectuata de catre Cumparator; de la SC FLEXPRESSO SRL catre Cumparator - plata va fi suportata de catre SC FLEXPRESSO SRL.
 • Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi on-line beneficiarul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente.
 • Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.
 • ATENTIE! Se va percepe suplimentar o taxa de transport in valoare de 25 lei doar pentru Cumparatorii care au refuzat sau nu au ridicat anterior o comanda fiind notificati in prealabil!

10. GARANTII

Espresoarele comercializate prin intermediul site-ului sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.

Garanţia acordata espresoarelor este de 24 luni pentru persoane fizice, respectiv 12 luni pentru persoane juridice, si incepe cu data facturarii de catre Vanzator catre Cumparator. Asigurarea garantiei se realizeaza la sediul SC FLEXPRESSO SRL, in zilele lucratoare.

Lipsa certificatului de garanţie la livrarea espresoarelor prin intermediul firmelor de curierat rapid trebuie semnalata in maxim 24 (douazecisipatru) ore de la recepţia acestora accesand Formularul de Contact. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamaţiile privind deficienţele Produselor achiziţionate pot fi efectuate accesand Formularul de Contact sau direct la sediul SC FLEXPRESSO SRL.

Cumparatorii au obligaţia sa ia la cunostinţa si sa respecte prevederile cuprinse in certificatul de garanţie, in caz contrar existand riscul de a pierde garanţia espresoarelor.

11. COMUNICARI

Cumparatorii/Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, reclamatii, sesizari, note, sugestii, idei sau observatii, respectiv pot adresa intrebari atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata sau drepturile de proprietate intelectuala ale SC FLEXPRESSO SRL sau ale unor terte parti, nu contin virusi, nu deruleaza campanii politice/ electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, e-mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impresionati o alta persoana sau entitate. SC FLEXPRESSO SRL isi rezerva dreptul de a indeparta, sterge sau edita o astfel de informatie transmisa.

12. DREPTUL DE RETRAGERE

12.1 Dreptul de retragere pentru Cumparatorii persoane fizice

Conform Ordonantei de urgenta nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative Cumparatorul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract, in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea Cumparatorului sau a unei parti terte, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, in posesia fizica a Produselor.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract accesand Formularul de Contact, in cadrul termenului legal, in cazul in care Comanda este achitata, SC FLEXPRESSO SRL va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii SC FLEXPRESSO SRL de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

SC FLEXPRESSO SRL va putea amana rambursarea sumei pana la data la care se primesc inapoi Produsele sau pana la momentul la care se primeste dovada ca s-au trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

SC FLEXPRESSO SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Produsele pot fi returnate numai daca sunt in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum si sa fie insotite de toata documentatia cu care au fost livrate. In cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, Cumparatorul nu are dreptul de a solicita rambursarea produsului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala exclusiva a Cumparatorului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Rambursarea pretului catre Cumparator nu se va face inainte de primirea produsului si confirmarea emisa de Vanzator cu privire la conditiile de mai sus.

SC FLEXPRESSO SRL isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate Cumparatorului cu valoarea care rezulta din manipularea Produselor, diferita de cea necesara pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii Produselor.

Conform Art.16, lit.d) si e) din Ordonanta de urgenta nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, urmatoarele categorii de produse nu se pot returna (sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT) decat daca sunt sigilate/ cutia sau punga nedeschisa/ cutia sau punga nu prezinta urme ca a fost deschisa:

- produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sanataţii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (produse alimentare, paletine, pahare etc.).

12.2 Dreptul de retragere pentru Cumparatorii persoane juridice

In cazul persoanelor juridice (care sunt inregistrate in baza unui cod fiscal) se aplica toate conditiile mentionate la pct.12.1 cu exceptia perioadei de retragere din Contract care este de 5 (cinci) zile calendaristice (returnarea fizica a produselor se face in maxim 3 (trei) zile calendaristice de la confirmarea returnarii), iar rambursarea sumei se va realiza in maxim 30 (treizeci) zile.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor comercializate va fi transferata la livrare dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

14. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/Contractului si celorlalte instructiuni mentionate pe site.

Vanzatorul nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe site. Utilizarea acestui site este in totalitate raspunderea Cumparatorulului/Utilizatorului. SC FLEXPRESSO SRL nu isi asuma nici o responsabilitate si nici o dauna sau virusi care ar putea sa va afecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site sau descarcarii oricarui material din acest site.

Vanzatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator numai in cazul in care partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

15. FORTA MAJORA

Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare la data producerii acesteia.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane de la sediul Vanzatorului.

17. PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Prezentul document (Termeni si conditii) inlocuieste alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre Partile amintite referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

18. INFORMATII PRIVIND DEEE

Avand in vedere prevederile OUG nr.195/2005 referitoare la protectia mediului si O.U.G nr.5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), trebuie retinut ca deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) nu sunt deseuri fara valoare. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane, de aceea eliminarea lor trebuie facuta respectand mediul inconjurator si pentru a permite recuperarea unor materii prime continute de acestea. Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

alfreo.ro DEEE

Simbolul alaturat, prezent pe echipamentele electrice si electronice sau mentionat in instructiunile de folosire ale acestora, indica faptul ca acestea, impreuna cu partile lor componente, nu trebuie aruncate impreuna cu alte reziduri din gospodarie atunci cand nu mai sunt in stare de functionare. Acestea trebuie predate centrelor speciale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

SC FLEXPRESSO SRL aplica polita de colectare a DEEE in sistem de preluare unul la unul , conform legislatiei in vigoare , daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat.

Dispensandu-va in mod corect de acestea veti ajuta la prevenirea posibilelor consecinte asupra mediului inconjurator si sanatatii oamenilor care pot fi cauzate de tratarea inadecvata a acestor deseuri. Reciclarea materialelor ajuta totodata la conservarea resurselor naturale.